Byte av internetleverantör och gott nytt år!

Hemsidan kanske kommer att ligga nere ett tag för vi ska byta internetleverantör idag, vilket betyder att jag kommer behöva föra över hemsidan från dess nuvarande plats till en ny, men jag tror att den inte kommer att raderas från den gamla leverantören förrän imorgon så det kanske inte blir något avbrott. Bloggen kommer fungera men kanske se lite konstig ut. Förhoppningsvis blir det inga problem.

Jag vill även passa på att önska er alla ett gott nytt år och en god fortsättning.

Kram!



Snart nytt år!

Ja då var julen över för den här gången. Nu återstår bara Nyår innan allt återgår till det normala...eller egentligen kommer det ju inte att göra det för oss för från och med nu är allt förändrat...jag är nämligen gravid!!!

Fick veta det på Luciadagen men har inte kunnat skriva nåt här eftersom vi bestämde oss för att vänta med att berätta för familjen till jul. Men nu är det fritt fram så nu kommer ni inte få höra om något annat...nej bara skojar. :-D 10 månader av ihärdiga försök innan miraklet hände. Lång tid att vänta men nu när den lill* äntligen är på väg så var det såååå värt det.


Jag är i vecka 8 nu och jag tänker publicera lite info om bebisen varje måndag för det är kul att läsa om vad som händer där inne vecka för vecka. Här kommer några länkar:

Growing People - 8:e graviditetsveckan

Bli Mamma - 8:e graviditetsveckan

Babycenter - gravid 7 veckor (dom räknar fullgångna veckor, inte vilken vecka man är i som dom andra)



Jobbig helg

Både sambon och jag var sjuka i lördags. Feber och förkylning. :-( Jag var helt slut...sååå trött och hade sååå ont av febern. Men igår gick den över och idag känner jag mig rätt pigg...även fast det känns som om jag har bomull i öronen och halsen är svullen.

Idag ska jag hämta sambon på jobbet och göra honom sällskap ner på stan. Vi ska handla julklappar. Imorgon bär det av hem till Mo för julfirande. Stackars katterna som får vara ensamma här i Ume under julen, men vi kommer hem igen på fredag så dom klarar sig nog. Dom har ju varandra.



Lönespecifikation!

Jag fick min lönespecifikation idag. Jag arbetade en dag (8 timmar) i november och får 866,72 kr i lön. Jag har en timlön på 108,34 inklusive semesterersättning!!! Jag trodde att jag skulle ha typ 90-95 spänn/h eller något sånt så det här var en positiv överraskning. Nu återstår det bara att se hur mycket jag får från SDR den här månaden. Borde vara över 1000 iaf tycker jag för det har varit mycket reklam den här perioden och jag har inte varit ledig nåt.

Nu i helgen är jag ledig från reklamutdelningen. Inte av egen vilja men det finns helt enkelt ingen reklam att dela ut. Det är det dåliga med att vara behovsanställd...man kan inte garanteras jobb. Men jag har iaf tagit på mig ett extradistrikt under de två nästkommande helgerna så det kompenserar ju lite.

Nu ska jag gå ut med soporna och insamlingen och sen ska jag dammsuga och torka golven.



Hua!

Regn, storm och snorhalt ute. Jag ska cykla och handla idag...får se om jag kommer hem hel.



God morgon...

Eller en rätt ogod morgon enligt mig. Jag har precis klivit upp. Har legat och ömsom svettats, ömsom frusit under hela morgonen. Febern verkar inte kunna bestämma sig om den ska upp eller ner. Just nu svettas jag som en gris och känner mig helt utpumpad. Jag skulle egentligen jobba idag men det går ju inte när man mår så här. :-( Så istället ska jag vila och bli frisk. Kanske att jag orkar ta itu med mitt diskberg senare idag...kanske...



Hängig

Jag är fortfarande hängig men jag vet inte om jag kan kalla mig sjuk längre. Knepigt...man känner sig sådär mittemellan liksom. 

Ikväll ska sambon och jag ha myskväll med räkor, grönsaksstavar och hemgjorda dippsåser...mmmmmm.



Vill se!!!

Jag bara måste se den här filmen! Ska tjata på sambon så jag slipper gå ensam. ;-)




Fortfarande sjuk...

Efter två nätter med minimalt med sömn fick jag faktiskt sova hela natten i natt. Vaknade med rejält ont i halsen men bihålorna är inte lika svullna idag iaf. Hoppas på att vara relativt frisk imorgon så jag åtminstone kan ta mig till affärn och handla. Jag skulle också behöva gå på bibblan för jag har några böcker att hämta där. Håller tummarna för ett snabbt tillfrisknande.

Glaskillarna är här och fixar köksfönstret nu så snart är det helt igen. :-D



Personlighetstest

Brorsan tipsade mig om ett personlighetstest på MyPersonality.Info. Här är mitt resultat. Själv tycker jag det stämmer väl.

Click to view my Personality Profile page



Boven i dramat

Så här fint är vårat köksfönster för tillfället. Kvartersvärden har iaf kontaktat glasmästaren så vi får det fixat så snart dom har tid. Det var ju en himla tur att bara den yttre rutan gick sönder...annars hade vi haft det lite kallt i natt.



Boven i dramat är det här lila blockljuset som så fint ligger nedanför vårt fönster. Dom hade väl kunnat elda det istället för att krossa rutan med det...




Sjuk! :-(

Jag har haft en riktigt jäklig natt. Jag har vaknat hur många gånger som helst och det är inte direkt lätt att somna om när halsen gör ont och det svider i näsan som är alldeles täppt. Jag gav upp strax efter 6 och klev upp. Nu sitter jag och pimplar te med massor av honung och väntar på att affären öppnar så jag kan köpa halstabletter. Om jag nu vågar mig ut det vill säga...mitt ena öga är alldeles svullet och rinner i tid och otid för tydligen är mina bihålor igensvällda. :-(

För att göra allting bättre...not!...krossade någon den yttre glasrutan i vårt köksfönster igårkväll. Jag har gjort en felanmälan till kvartersvärden så han dyker väl upp någongång också. Jag har ingen aning vad dom har kastat på fönstret för hålet är enormt!

Det känns inte som om detta kommer att bli någon bra dag. :-(

*Uppdatering: Tydligen har dom kastat ett ljus på rutan för sambon hittade ett nedanför fönstret. Allvarligt...har dom inget bättre för sig än att kasta ljus på helt oskyldiga människors fönster! Ligister!!! Grrrrrrrrr...



Julkort

Har precis skickat iväg en drös med elektroniska julkort. Jag är snål och vill inte betala porto. ;-) Men jag måste iaf skicka ett "normalt" julkort till mormor för hon har ju inte internet. Ska gräva i jullådan för jag tror vi ska ha några kort där.

Väntar på sambon...



FredagsFärg - Gul och svart

Lite svår kombination när man inte har några bilder på getingar så det blir lite ploj idag. Jag satte på min svarta mössa på ett apelsinjuicepaket och voila! Inte den snyggaste bilden kanske men det var inte meningen heller. Fler bidrag hittar ni här.




Julstämning

Vi brukar av naturliga skäl inte pynta så mycket inför jul (vi är ju aldrig hemma under julhelgen), men i år har jag pyntat vårt paradisträd med små gulliga glaskulor som jag hittade billigt på Coop.



Julklappsverkstan är även den igång. Vad detta ska bli får ni se efter jul...jag kan ju inte förstöra överraskningen för den som ska få julklappen eller hur? ;-) (Jag måste verkligen städa databordet...röran är hemsk!)





Väntar...

Jag har precis kommit hem från stan. Massor med garn blev det men jag kan ju inte avslöja för mycket eftersom garnet ska bli till julklappar såsmåningom. ;-)

Nu väntar jag på att älsklingen ska komma hem...han slutar snart. Jag hoppas han tar det försiktigt hem på cykeln för det regnar och är svinhalt ute. Jag ska snart börja med middan...pannkaka blir det.

Jag har inhandlat en flaska glögg så vi ska njuta av den och lite skållad mandel efter maten...och pepparkakor såklart!

Ha en mysig kväll allihopa!



God morgon!

Jag fick en rea-broschyr från La Redoute igår så jag passade på nu på morgonen att gå in på hemsidan och titta om det fanns något jag vill ha. Det blev en cardigan, ett par jeans och en väska...sambon kommer att skälla på mig men det var faktiskt längesen jag beställde nåt nu. Man kan ju alltid hoppas att inget passar och jag måste skicka tillbaka allt...men jag hoppas verkligen att koftan passar för den vill jag verkligen ha.

Ingen har ringt om något jobb än så jag antar att jag är ledig idag, vilket betyder att jag ska cykla in till stan. Jag har beställt garn för att sticka en julklapp till mamma och jag fick ett sms igår att det har kommit. När jag ändå är där ska jag köpa garn till en julklapp till min bror också. Kanske blir det lite fönstershopping också... ;-)



Tisdagstema - Nära

Här kommer man riktigt nära mitt paradisträd. Jag tog det här kortet när jag skulle testa att ta närbilder med min nya digitalkamera...det funkar ju hur bra som helst. :-) Vill ni se fler bidrag så finns dom här.




Förmiddagsmusik...

Sitter och spelar Ticket2Ride och lyssnar på musik. Jag har fastnat för dom här två idag.





Suck!

Jag har jobbat idag på en förskola inne i stan. Nu är jag trött och känner mig lite sjuk...så där trevligt halvfebrig. :-( Ska sova nu och håller tummarna för att jag mår bättre imorgon.