Kulturnatta!

Idag ska vi in till stan och vara där hela dagen. Det är nämligen Kulturnatta med massor av gratis evenemang. Ska bl.a. se Di Leva live, gå på modevisning, konstutställning och se några andra band live. Krister har brännbollscup idag så han kommer inte dit förrän i eftermiddag, men jag ska vara där med en kompis tills dess. Ska bli såååå kul! Vi kommer nog inte hem förrän vid 2-3 tiden inatt.

Imorgon ska jag dela ut reklam på 3 distrikt...hur nu det ska gå när man varit uppe halva natten vet jag inte men det lär bli en tidig morgon imorron iaf.

Nästa helg flyttar vi! Längtar såååå mycket!



Regn och hagel...

...när jag gick min reklamrunda idag. Men annars rätt skönt ute. Gud vad mycket fina rabatter det finns nu med tulpaner, skilla, penséer och gullvivor m.m. Det är så vackert!

Mamma åkte hem idag men som tur är kommer hon upp igen om två veckor för att hjälpa oss flytta. Mamma och Vesa är sååå underbara, dom ställer alltid upp för oss när vi behöver det. Även brorsan ska hjälpa till så jag får väl inkludera honom i lovsången också ;-)

Imorgon är det jobb igen...skulle helst vilja vara ledig lite längre men det får jag inte :-(

Nu sitter jag bara och väntar på att älsklingen ska komma hem...han är och spelar brännboll och frisbygolf. Jag är hungrig så jag kanske ska ta och ringa till honom och be honom skynda sig lite...



Mamma här!

Igårkväll kom mamma...äntligen! Förstår egentligen inte varför jag varit så förväntansfull, jag träffade ju henne för två veckor sedan. Det beror nog på att jag trivs så bra med henne och tycker om henne så mycket. Det är värt mycket att veta att hon älskar mig precis som jag är - dåliga sidor och allt. Hon är en av mina stöttepelare i livet och betyder oerhört mycket för mig.

Hon och Krister drack vin igår och åt ost...jag åt godis istället...jag gillar ju inte ost så mycket. Det är kul att dom har något tillsammans dom med, dom äter oftast ost och dricker vin och öl tillsammans. Ikväll när mamma kommer hem från skolan ska vi äta skagenröra med bakpotatis. Mamma och Krister ska dricka lite vitt vin till. Vi ska nog se på en film också. Igår såg vi på tredje Indiana Jones-filmen...gud vad snygg Harrison Ford är!

Ikväll blir det endera "I hennes skor" med Cameron Diaz eller "Brokeback mountain". Jag hoppas på den senare men mamma vill ju ha lyckliga slut och jag vet inte om det är det i den...men den förstnämnda är ju en komedi så den slutar säkert lyckligt.

Efter middagen ska vi iaf gå på långpromenad, jag hoppas att Krister inte bangar ur...han brukar ju bli så trött efter maten ;-)

Ha en underbar helg allihopa!



Känner mig duktig :-D

Idag har jag haft bokprat för en grupp med ettor. Jag och min handledare delade upp böckerna mellan oss så vi hade tre var ungefär. Det gick jättebra, det är inte alls lika skrämmande som jag trodde att prata inför en grupp med barn. Dom satt så snällt och lyssnade vilket kändes skönt. Vi ska göra samma sak igen senare i vår och jag ser faktiskt nästan fram emot det.

Imorgon ska jag vara på Ålidhems bibliotek för Ersbodabiblioteket stänger tidigt...utbildningsdagar. Biblioteket är stängt även torsdag och fredag så då ska jag vara ensam och gallra böcker och se till att bokinkastet töms varje dag. Ska definitivt ta med mig musik så jag har något att lyssna på hela dagen. Det kan ju bli rätt tråkigt annars.

På fredag kommer mamma hit på en svampkurs igen och stannar till söndag...antar jag...jag har inte pratat med henne om det än. Kul ska det bli iaf, även fast vi bara kommer kunna umgås på kvällarna. Det är så trevligt att få ensamtid med mamma och kunna prata om allt utan att någon annan lägger sig i. Jag hoppas att det blir en långpromenad efter middan på lördan.

Nu ska jag tvätta...yay...eh näh. Tog ner gardinerna igår men måste tvätta dom innan jag kan packa ner dom. Vi städade skrubben igår kväll och tog ner tavlor så nu ekar det överallt. Vi ska väl fortsätta med packningen ikväll också, funderar på att gå igenom mina skolpapper, det kan ju inte vara mycket där egentligen som behöver sparas...jag kommer nog slänga det mesta.

Kram på er!



Arg!

Varför finns det människor som inte kan acceptera individen och dennes rätt att ha avvikande åsikter? Varför måste man endera ha rätt eller fel? Är det inte bättre att kunna acceptera våra olikheter och se det som något positivt? Är det inte bättre att istället för att se folks åsikter som rätt eller fel se dem som olikheter som berikar vårt samhälle och som något som bör uppmuntras?

Trångsynthet och respektlöshet gentemot individens rätt till sina egna åsikter och tankar är en av människans fulaste egenskaper (maktbegär är dock en stark kandidat till förstaplatsen också). En stor kram till alla er som värnar om åsiktsfrihet och acceptans av olikheter!



Helg...yay!

Ännu en arbetsvecka över...yippie!!!

Jag är sååå less just nu. Krister är hos en kompis och kommer inte hem förrän senare. Jag är hemma och tvättar...precis...tvättar...på en fredagkväll! Jag har försökt döva mitt sötsug med en påse maränger som jag hittade i skafferiet men nu är jag less på dom också. Önskar att jag hade en stor fet godispåse, det skulle sitta bra just nu.

Imorgon ska jag träffa en kompis på stan. Efter det ska jag och Krister på Coop och handla. Jag ska definitivt köpa godis. På söndag ska jag dela ut reklam som vanligt. Där har ni min helg...låter inte sådär överdrivet kul men några ljusglimtar finns ju trots allt.

Nu vill jag tipsa om en jättebra bok. "Tätt intill dagarna" av Mustafa Can. Läs den! Jag hade en klump i halsen hela tiden jag läste. Den är en hyllning till hans mamma som utvandrade från turkiska Kurdistan med sin man och deras åtta barn. En otrolig kvinna som närapå utplånade sig själv för att hennes barn skulle få det bra. Läs den!

Ha en bra helg allihopa!



Tillbaka!

image20
Härlig valborgshelg det har varit. Mysig hemmakväll med majbrasa hos mamma. Moster Bettan och hennes man Bengt var där, så även min mormor, brorsan och lillasyster yster och självklart mamma och Vesa. Oikaris (grannen) kom även upp och höll oss sällskap, var kul att träffa dom, vi har ju inte setts på år och dag. Efter brasan bastade jag och mamma och satt och svalkade av oss på altanen...grymt skönt!

På fredan gick jag och brorsan över till mormor och fikade och pratade. På lördagen hälsade jag på hos svärföräldrarna, hjälpte dom med lite räfsning och fick fika som tack. Dom har en ursöt 8 dagar gammal kattunge som Krister döpte till Adolf p.g.a. den svarta fläcken den har under nosen, ska kolla igenom Kristers bilder och se om jag hittar nån bild på den.

image21
Mamma har två busiga kattungar som snart är stora nog att lämna hemmet. Jag blir sååå sugen på en men det är nog bäst att jag håller mig i skinnet. Vi får inte plats med fler katter!