Rosmarin- och citronmarinerad fläskfilé
Härliga smaker och färger i den här rätten som är hämtad ur tidningen LagaLätt.
Det här behövs till 4 port.
1 fläskfilé (ca 600g)
1 tsk salt + 2 krm svartpeppar
Marinad:
1 msk finhackad rosmarin
1 msk olja
finrivet skal av ½ citron
2 msk färskpressad citronjuice
Sallad:
500g körsbärstomater (gärna olika färger)
1 stor rödlök
1 kruka basilika
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk olja
2 msk rödvinsvinäger
2 tsk strösocker
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
Gör så här:
Putsa filén och skär den i 1½ cm tjocka bitar, salta och peppra. Blanda ingredienserna till marinaden i en skål och låt köttet marinera ca 10 min. Grilla eller stek köttet 2-3 min /sida.
Dela tomaterna och skiva löken tunt. Riv basilikabladen i mindre bitar. Lägg tomater, lök, basilika och vitlök i en skål. Rör ihop olja, vinäger, socker, salt och peppar. Blanda med salladen.
Servera filén med salladen och kokt ris.