Köttgryta

Mustigt långkok, precis som jag vill ha det. :-)
 
 
Köttgryta 8 port.
 
ca 1 kg grytbitar
3 morötter
2 gula lökar eller ca 20 steklökar
½ flaska rödvin
vatten
2 lagerblad
ca 1 tsk timjan
ca 5 svartpepparkorn
ca 5 kryddpepparkorn
1 köttbuljongtärning
1 stor näve torkade trattkantareller
svartvinbärsgelé
ca 2-3 msk idealmjöl
salt
 
Bryn köttet i omgångar och lägg över i en gryta. Skala och klyfta lökarna (låt steklökarna vara hela) och lägg ner dem i grytan. Skala och skär morötterna i grova bitar och lägg ner dem i grytan. Häll på vinet och späd med vatten tills det precis täcker köttet. Tillsätt lagerblad, timjan, pepparkorn och buljongtärning. Låt grytan koka upp och skumma väl. Sjud grytan på svag värme ca 2-3 timmar. Tillsätt trattkantarellerna genom att grovt smula ner dem i grytan i slutet av tillagningstiden. Smaka av med gelé och salt. Red av med idealmjöl och låt koka i några minuter. Servera med kokt potatis.
 
 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback