Lussebullar

Härligt mjuka, saftiga och goa lussebullar! Receptet kommer från boken "Julbak och julgodis".
 
 
Till 32 lussekatter:
 
200 g smör
5 dl mjölk
50 g söt jäst
1½ g saffran (3 paket)
2 dl strösocker
½ tsk salt
2 ägg
ca 1,7 liter vetemjöl
 
Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37 grader. Blanda med jäst och degspad i en bunke. Blanda ner saffran, socker, salt och uppvispade ägg. Tillsätt nästan allt mjöl. Bearbeta degen tills den är blank och smidig. Jäs till dubbel storlek, ca 45 min. Knåda degen på mjölat bakbord och gör lussekatter. Jäs ytterligare 30 min. Pensla med ägg och grädda mitt i ugnen ca 5-10 min, jag brukar ta 7 min.
MUMS!
 
 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback