Kycklingwok med nudlar

Snabb, färgstark och nyttig! Receptet kommer från boken "Lätt och mätt med viktväktarna" men jag har modifierat det lite.



Det här behövs till 4 port.

200g risnudlar
1 knippa salladslök (eller 1 gul lök), skivad
2 vitlöksklyftor, skivade
300g kycklingfilé, tunt skivad
1 msk olja
150g böngroddar
2 stora morötter, strimlade
150g sockerärtor, strimlade på längden
1 röd paprika, strimlad
4 msk japansk soja
1 msk worcestershiresås
1 dl grönsaks- eller hönsbuljong
2 limefrukter

Gör så här:

Tillaga nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Stek kycklingen i 5 minuter, tillsätt sedan salladslök och vitlök, låt allt fräsa ett tag. Tillsätt resten av grönsakerna och låt fräsa i 2 minuter. Häll på soja, worcestershiresås och buljong. Låt det koka upp. Pressa över saften från en lime och servera woken med nudlarna. Klyfta den andra limen och servera till.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback