Vild kyckling

Ett familjerecept som jag bara älskar! Smakerna är gudomliga, ett av de bästa sätten att tillreda kyckling på enligt mig.

 

 

Det här behövs till 4 port.


1 hel kyckling
1 gul lök
1 syrligt äpple
torkade enbär
salt, svartpeppar
smör
soja

Sås:
sky
2 dl grädde
salt, svartpeppar
enbär
svartvinbärsgelé
soja

 

Gör så här:


Sätt ugnen på 200°C. Krossa ca 15 enbär. Krydda fågeln in- och utvändigt med enbär, salt och svartpeppar. Fyll fågeln med lök- och äppelklyftor. Smält ett par stora matskedar smör och blanda i några skvättar soja. Pensla på smörblandningen så att den täcker hela fågeln. Stek kycklingen i ugnen 1½ timme med bröstsidan upp.
Ta tillvara all sky, blanda med grädden. Krydda såsen med salt, svartpeppar och 5-6 krossade enbär. Sätt till ett par skvättar soja och ca en matsked svartvinbärsgelé. Låt såsen sjuda på svag värme ett par minuter under omrörning. Red eventuellt av såsen om den är för lös. Dela kycklingen i 4 delar och servera med ris.

 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback