Ungersk potatisgryta

Härlig gryta med smak av Ungern. Självklart kan man utesluta korven och använda grönsaksbuljong istället för köttbuljong för en helt vegetarisk rätt. Man kan även byta ut falukorven mot någon annan korv för att få lite variation...det är säkert gott med någon kryddstark korv. Receptet är taget från coop.se men jag har modifierat det något.

 

 

Det här behövs till 6 port.


4 gula lökar
1 kg potatis
2 gröna paprikor
2 msk margarin
1 msk paprikapulver
2½ dl vatten
400g krossade tomater
1 köttbuljongtärning
½ tsk salt
svartpeppar
400g falukorv

 

Gör så här:


Skala och hacka löken. Skala potatis och skär dem i halvmånar ca ½ cm breda. Skär paprikorna i bitar. Fräs löken mjuk och tillsätt paprikapulvret och ½ dl av vattnet. Rör om och låt vattnet koka in. Lägg i potatis- och paprikabitarna, tomaterna, resten av vattnet och smulad buljongtärning. Koka under lock tills potatisen är mjuk, ca 15 min. Smaka av med salt och peppar. Lägg i korven skuren i bitar och låt allt bli varmt. Servera eventuellt med bröd och ost.

 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback