Syrlig citruskaka

Riktigt god kladdkaka. Om man vill kan man byta ut citronen mot någon annan citrusfrukt för att variera smaken lite. Receptet hittade jag i receptsamlingen "Stinas bästa bakrecept". Kakan går att frysa.

 

 

Det här behövs till 1 kaka (8-10 bitar):


200g smör
4 ägg
2½ dl strösocker
rivet skal av 1 citron
½ dl pressad citronsaft
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

 

Gör så här:


Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ner citronskal och -saft i äggsmeten. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Rör till sist ner smöret.
Smörj och bröa en bakform ca 24 cm i diameter och häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 25-30 min. Kakan ska vara lös i mitten när den tas ut ur ugnen, den stabiliserar sig något under tiden den svalnar. Tag den kalla kakan ur formen och garnera med siktat florsocker och lite rivet citronskal eller bär.

 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback