Scones

Scones ska ätas nybakade men kan frysas om det är absolut nödvändigt. Servera dom till en god soppa eller till eftermiddagsteet med smör, sylt eller marmelad.

 

 

Det här behövs till 16 st.


8 dl vetemjöl (eller 4 dl vetemjöl + 4 dl grahamsmjöl)
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
100g smör
3 dl mjölk eller filmjölk

 

Gör så här:


Sätt ugnen på 250°. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke eller i en matberedare. Fördela fettet i mjölet med fingertopparna eller kör till en grynig massa i matberedaren. Tillsätt mjölk eller filmjölk och arbeta snabbt ihop till en deg.
Dela degen i 4 delar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut varje del till en rund kaka ca 15 cm i diameter. Skåra varje kaka korsvis i 4 delar med en mjölad kniv.
Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Bryt isär kakorna och klyv dem. Servera genast!

 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback