Monitas chili con carne

Ett egenkomponerat recept på chili con carne med god smak av Mexiko tack vare rejäla mängder kryddor. Kan lätt varieras med olika sorters bönor. Går utmärkt att frysa.

 

 

Det här behövs till 4-6 port.


500g nötfärs
2 lökar
2 pressade vitlöksklyftor
ca 800g krossade tomater
3 msk tomatpuré
2 köttbuljongtärningar
1 strimlad röd chilifrukt
1 hackad röd paprika
ca 2 dl majs
spiskummin, chilipulver, paprikapulver, tabasco, salt och svartpeppar (ganska mycket av varje...ca 1 tsk - 1 msk, testa vilken mängd just ni gillar)
1 burk naturella vita bönor (400g)
1 burk kidneybönor (400g)
ev. lite sambal oelek för styrka

 

Gör så här:


Hacka löken. Fräs köttfärs och lök i en gryta. Pressa i vitlöken och tillsätt krossade tomater, tomatpuré, buljongtärningar, chilifrukt, paprika, majs, salt och kryddor. Låt puttra i 10-20 min. Tillsätt bönorna och låt allt bli varmt. Smaka ev. av med mer kryddor, salt och sambal om så behövs.

 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback