Kyckling i krämig tomatsås
Mör kyckling i en härlig, mustig tomatsås med asiatiska smaker.
Det här behövs till 4 port.
500g kycklingbröst (halverade)
1½ msk tandooripasta (finns på burk)
1½ dl matlagningsyoghurt
1 gul lök (fint hackad)
3 msk smält smör
1 vitlöksklyfta (hackad)
1 burk krossade tomater (400g)
1 tsk chilipulver
1 tsk strösocker
salt, vitpeppar
1 dl vispgrädde
2 msk färsk koriander (hackad)
Gör så här:
Lägg kycklingen i en grund skål. Blanda tandooripastan med yoghurten och täck kycklingen med marinaden. Täck över med folie och ställ i kylen i minst tre timmar.
Bryn löken i 2 msk av smöret tills den mjuknar. Tillsätt vitlök, chilipulver, tomater och socker. Sjud i 6 min och rör om då och då. Smaka av med salt och peppar och ta bort kastrullen från värmen.
Sätt igång ugnen på 200°C (grill) och täck en långpanna med aluminiumfolie, pensla folien med lite smör. Grilla kycklingen 12-15 min eller tills den är färdig. Pensla då och då med resten av smöret.
Värm upp såsen och tillsätt grädde och koriander. Skär kycklingen i munsstora bitar och lägg dem i såsen. Värm upp några minuter och servera med ris.