Kinesiskt kycklingris

Lättlagad och nyttig rätt som smakar ljuvligt.

 

 

Det här behövs till 4 port.


4 dl ris
1 tsk gurkmeja
2 msk olja
2 strimlade kycklingfiléer
2 skivade paprikor (röd + grön)
1 finhackad grön chili
1 strimlad morot
150g böngroddar
6 skivade salladslökar
2 msk ljus soja (japansk)
salt

 

Gör så här:


Koka ris och gurkmeja 20 min (eller så länge som riset ska koka enligt förpackningen). Woka kycklingen i oljan. Lägg i paprika, chili och morot och woka allt i 2-3 min. Lägg i det kokta riset i panna lite i taget och blanda allt. Lägg i groddar och salladslök och woka i 2 min. Blanda i sojan och servera.

 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback