Helstekt kotlettrad med rödbetor

Egenkomponerat recept som passar utmärkt som bjudmat. Härliga färger på tallriken med rödbetor och broccoli.

 

 

Det här behövs till 6-8 port.


ca 1½ kg hel kotlettrad utan ben
olja
ingefära, salt och peppar

 

Rödbetor:
ca 2 kg rödbetor, skalade och i klyftor (eller bara halverade om dom är mycket små)
salt, peppar

 

Gör så här:


Sätt ugnen på 150°. Bind ev. upp köttbiten med steksnöre. Gnid in olja och kryddor över hela köttbiten. In i ugnen tills innertemperaturen är 65-70°. Låt köttet vila i 10-20 min innan det skivas tunt.
Öka ugnstemperaturen till 225°. Lägg rödbetorna i en ugnssäker form, salta och peppra. Stek i ugnen tills de är mjuka, ca 30-40 min.
Av spadet som blir av köttet kan man om man vill göra en riktigt god sås. Sila spadet och späd med vatten till god smak. Red av med mjöl och låt koka några minuter.
Servera köttet och rödbetorna med kokt broccoli, en blandad sallad och ev. sås.

 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback