Guldgul fisksoppa
En underbart god och kryddig fisksoppa, här serverad med nybakade scones. Receptet kommer från Vår Kokbok (Coop).
Det här behövs till 4 port.
400g färsk eller fryst fiskfilé (t.ex. torsk, sej eller alaska pollock)
1 gul lök
3 medelstora morötter
2 potatisar
1 msk smör eller margarin
1-2 tsk curry
2 fiskbuljongtärningar
1 liter vatten
½-1 msk pressad citron
salt, vitpeppar
persilja
Gör så här:
Skär fisken i bitar/tärningar. Skala och hacka löken. Skala och grovriv morötter och potatis. Smält fettet i en gryta och fräs lök och curry. Tillsätt morötter, potatis, vatten och buljongtärningar. Koka upp och koka under lock på svag värme ca 10 min.
Lägg i fisken i grytan och sjud ytterligare 4-7 min, den längre tiden för fryst fisk. Smaka av med citron, salt och peppar. Strö persilja över och servera med bröd.