Goda limpor

Härlig smak på dom här limporna. Enkelt bröd att baka eftersom det inte är en massa småbullar som ska formas utan bara 4 limpor.

 

 

Det här behövs till 4 st.


50g jäst för söta degar
1 liter ljummet vatten
50g rumsvarmt margarin
3 tsk salt
4 msk mörk sirap
1,5 kg Kungsörnen lantbrödsmjöl 4 sädesslag

 

Gör så här:


Smula ner jästen i en bunke, tillsätt ljummet vatten och rör om tills jästen har löst sig. Klicka i fettet och tillsätt övriga ingredienser, men spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen kraftigt ca 4 min med elvisp. Låt jäsa under bakduk 30-40 min.
Knåda degen smidig på mjölat bakbord och dela den i 4 delar. Forma delarna till 4 limpor och lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Skåra dem med en vass kniv och pensla ev. lite smält smör mellan dem så de inte fastnar tillsammans under jäsningen. Låt jäsa övertäckta 30-40 min. Sätt ungen på 200°C.
Grädda i nedre delen av ugnen 25-30 min. Låt svalna på galler under bakduk.

 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback