Broccoli- och tomatpasta
Smal, färggrann och smakrik. En underbar vegetarisk rätt som passar extra bra på sommaren. Receptet är taget från tidningen Vår Bästa Mat.
Det här behövs till 4 port.
4 stora, mogna tomater
1 stor schalottenlök eller liten rödlök
4 msk fint hackad basilika
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk god olja (gärna kallpressad rapsolja)
salt, peppar
4 portioner pasta (gärna tagliatelle)
1 stånd broccoli
1 bit mozzarella
Gör så här:
Hacka tomaterna, löken och basilikan. Lägg allt i en skål och pressa över vitlöken. Tillsätt olja, salt och peppar, rör om och låt stå minst 30 min.
Koka pastan och skär broccolin i små buketter. Låt broccolin koka med pastan de sista 2-3 minuterna. Häll av vattnet och blanda allt med tomatröran. Servera med rivna bitar av mozzarella på toppen.