Apelsinsill

Härlig sill med "julsmak" tack vare kombinationen apelsin och nejlikor. Sillbitarna blir rosafärgade av rödlöken vilket är riktigt snyggt mot apelsinernas gula. Receptet kommer från coop.se.

 

 

Det här behövs till ca 8 port.


1 burk inläggningssill
1 rödlök
½ apelsin
10 kryddpepparkorn
10 kryddnejlikor
2 lagerblad

 

Lag:
1 dl vatten
½ dl pressad apelsinsaft
4 msk ättikssprit (12%)
1 dl socker
2 msk honung

 

Gör så här:


Koka upp ingredienserna till lagen och låt den kallna. Skär sillfiléerna i bitar, skiva lök och apelsin och krossa kryddpepparkornen lätt. När lagen kallnat varvas sill, lök, apelsin och kryddor i en burk eller skål. Lagen slås över och burken/skålen täcks och ställs kallt i kylskåp minst ett dygn innan servering.

 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback